Als u op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf in Noord Nederland.

Wij kunnen u een volledig assortiment van professionele reinigingsdiensten aanbieden op elke moeilijkheidsgraad met gespecialiseerde reiniging; hygiëne- en gezondheidsapparatuur; en uitbesteding van arbeidskrachten mocht dat nodig zijn - tegen een concurrerend contracttarief dat binnen uw budget past.

 

Oprichting Alja schoonmaakorganisatie

Alja schoonmaak uit Emmen werd in 1965, opgericht door oud directeur Johannes Kuik. Zeer weinig schoonmaakbedrijven in onze regio boden op dat moment een professionele dienstverlening en het doel van het bedrijf was om deze kloof in de markt te dichten door een betrouwbare service van topkwaliteit te bieden aan onze klanten. Johannes Kuik liet het bedrijf langzaam groeien, zodat hij het hoge kwaliteitsniveau kon handhaven dat klanten van ons gewend waren. Na de militaire dienst te hebben afgrond in 1990 is de zoon ook in het bedrijf gestapt om het schoonmaakvak te leren en heeft Johannes het bedrijf uiteindelijk in 1996 aan zijn zoon André en schoondochter Gré Batterink verkocht. Zij namen het dagelijkse beheer van het bedrijf over en hebben het bedrijf de afgelopen 22 jaar uitgebreid tot wat het nu is. Het bedrijf telt nu ruim 60 medewerkers die schoonmaakwerkzaamheden verrichten in diverse sectoren 

Klein beginnen

In het begin bestond Alja schoonmaak uit slechts twee glazenwassers en vier mensen die kantoren en fabrieken schoon hielden bij klanten in Emmen, Hardenberg, Coevorden, Dalen en de omliggende gebieden. Zoals gebruikelijk bij kleine bedrijven, moesten alle medewerkers allerlei soorten schoonmaakwerkzaamheden kunnen uitvoeren en het was niet ongebruikelijk dat de directie naast kantoorwerk ook schoonmaakwerk deden.
 

Een groeiend bedrijf

Deze werkethiek en begrip van de behoeften van klanten hebben ons geen wind eieren gelegd, aangezien Alja schoonmaak al snel uitgroeide tot meer dan 60 personeelsleden, waaronder een team van gespecialiseerde medewerkers die verantwoordelijk zijn voor glas-, en gevelonderhoud, reinigen en onderhouden van harde vloeren en tapijt, interne verhuizingen bij bedrijven, reinigen van extreem vervuilde woonhuizen en bedrijfspanden.
 

Waar zijn we nu ...

Nu 50 jaren verder, zijn wij een gerespecteerd en steeds groeiend bedrijf in de professionele schoonmaakmarkt die actief is in heel Noord en Oost Nederland, en zijn we trots op een op maat gemaakte en flexibele service met een uitstekende aandacht voor detail.